Укр Рус
Предстоящее мероприятие

Школа Аргентинського психоаналізу: лекція Хорхе Едуардо Кателлі про принципи роботи психічного апарату та їх наслідки

ШКОЛА АРГЕНТИНСЬКОГО ПСИХОАНАЛІЗУ

Наступне заняття відбудеться 22 липня 2020 р о 18:30

Два принципи роботи психічного апарату та їх наслідки

(На основі теорії Фрейда і клінічного випадку булімії)

В ході лекції автор пропонує зробити теоретико-клінічний екскурс, головним чином в дусі Фрейда, щоб розкрити деякі уявлення про «двох парадигматичних способах функціонування психічного апарату», грунтуючись на теоретичному обгрунтуванні аргентинських психоаналітиків, які він розробляв за допомогою клінічного матеріалу пацієнта, який прийшов на консультацію з приводу анорексії. Теоретична розробка, яка надається автором, ґрунтується на теоретичних моделях, які Зигмунд Фрейд створював протягом усієї своєї роботи, і які, на думку автора, дуже корисні з клінічної точки зору, аби зрозуміти страждання суб'єктів, що приходять на консультацію до психоаналітика.

Перша модель психічного апарату ближча до неврологічної моделі, «економічно навантаженої», яку Фрейд описав в 1900 році. Це контрастує з «тривимірною» моделлю 1923 року. У першій моделі функціонування психічного апарату відкидає об'єкт; в той час як у другій моделі апарат прагне до пошуку об'єктів, напруг, протиріч і стимулів.

Клінічний випадок, який представить автор, показує розгортання можливих способів прояву психіки з фрагментами відмови від об'єкта і рефрактерного ставлення, а також пошуку стимулу для можливості витримати певне напруження. Ми побачимо вищезгадану відмову від об'єкта і рефрактерну суб'єктивну позицію, яка включає в себе відмову від слова аналітика в перенесенні, а також аналітичний процес, який дозволить нам побачити інші можливості психічного розгортання і, отже, зміни суб'єктивної позиції, а значить, змін у ставленні страждання суб'єкта.

Хорхе Едуардо Кателлі - психоаналітик, психолог, викладач психології Університету Буенос-Айреса, засновник Департаменту освіти в Освітньій Асоціації імені Гете (Goethe Educational Association) - Центру клінічного супервізіруванія, головний координатор програми обміну студентами цієї Асоціації, тренінговий аналітик і член Правління Аргентинської психоаналітичної асоціації (APA), член психоаналітичної Федерації Латинської Америки, перекладач психоаналітичних текстів з англійської та німецької на іспанську, автор публікацій і книг з психоаналізу

Вартість участі для членів УАП - 300 грн. Оплата на карту - 4149499120106412. В полі про платіж обов'язково вкажіть Ваші дані: ім'я, прізвище, e-mail адресу. Після оплати ми надішлемо Вам посилання на доступ до online зустрічі за допомогою Zoom.

Додаткова інформація за телефоном:

+38 (097) 022-69-07, (067) 462 77 09, (044) 280-89-45

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/mgMMrzhgyFbrRNQA6